Çekici Fiyatları Nasıl Belirlenir?

“Çekici” kavramı, araç sahiplerinin pek de sevdiği bir kavram değildir. Haksız da değiller aslında. Oto çekici hizmeti almak istiyorsanız muhtemelen aracınız, sizi hiç beklemediğiniz bir anda yolda bırakıp arızalanmıştır ya da bir kazaya karışmışsınızdır.

9 Ekim 2021, Cumartesi

Çekici Fiyatları Nasıl Belirlenir?

“Çekici” kavramı, araç sahiplerinin pek de sevdiği bir kavram değildir. Haksız da değiller aslında. Oto çekici hizmeti almak istiyorsanız muhtemelen aracınız, sizi hiç beklemediğiniz bir anda yolda bırakıp arızalanmıştır ya da bir kazaya karışmışsınızdır. Siz de bir endişe ve panik haliyle en hızlı ve en uygun fiyatlı çekici hizmetini bulmaya çalışıyorsunuzdur. Tam bir kaos ortamı! Tabi çekiciler, sadece yolda kalmış araçları kurtarmak için kullanılmazlar. Başka meziyetleri de vardır. Aracınızı bulunduğu noktadan başka bir noktaya nakletmek isterseniz de çekici hizmetinden yararlanırsınız. Mesela İstanbul’da satın aldığınız yepyeni aracınızı hiç kullanmadan İzmir’e götürmek istiyorsunuz. İşte bu noktada şehirler arası çekici hizmetinden faydalanmalısınız. Şehirler arası çekici hizmeti, uzun yolculuk yapacak kadar şoförlüğüne güvenmeyenler için ideal bir taşıma yöntemidir. Ayrıca çekici fiyatları ekonomiktir de! Çekici hizmeti almak istediğinizde fiyat ve güvenilirlik açısından çekici firmaları içinden uygun olan firmayı bulmak, bu çeşitliliğin içinde oldukça zor bir iştir. Geniş bir yelpazeye yayılmış fiyatlar ve içinize sinmeyen, güven vermeyen firmalar… Halbuki Enyakın olarak bu adımları sizler için ne kadar kolaylaştırdık bir bilseniz! Aracınızın durumu, markası, modeli ne olursa olsun Enyakın’dan alacağınız kaliteli ve uygun fiyatlı çekici hizmeti, hem sizi hem de cebinizi mutlu edecek. Yazımızın ilerleyen kısımlarında Enyakın’ı kullanarak otomobiliniz, motosikletiniz, kamyonunuz, tekne ve yat gibi deniz aracınız ve traktörünüz için nasıl en ekonomik ve kaliteli çekici hizmetini alacağınızı da anlatacağız. Evet, konuyu daha fazla dağıtmayalım. Oto çekici hizmeti almanın ekonomik olduğunu belirttik. Peki, bu çekici ücretleri hangi parametreler göz önünde bulundurularak belirleniyor. Gelin şimdi de bunu inceleyelim.

Çekici Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Geldik asıl konuya, fiyatları etkileyen faktörlere. Bu faktörleri; konum, mesafe, durum, araç sayısı ve araç tipi olmak üzere 5 başlık altında inceleyeceğiz. Her faktörü inceleyip fiyatlar üzerinde ne büyüklükte etkiye sebep olduğunu anlayacağız.

1. Konum

Aracınızın hangi noktadan alınıp çekileceği yani aracınızın mevcut konumu çekici fiyatları için önemli bir faktördür ve iki alt başlık altında incelenebilir.

1.1. Konumunuza Yakın Çekici Var mı Yok mu?

Eğer ki bulunduğunuz noktaya yakın mesafede yer alan çekici firmaları varsa şanslısınız demektir. Çünkü takdir edersiniz ki sizi kurtarmak için 5 km yol kat edecek X çekicisi ile 50 km yol kat edecek Y çekicisi, aynı ücreti istemeyecektir. Enyakın olarak biz, bulunduğunuz konuma en yakında bulunan çekici firmasını size yönlendirerek hem vakitten hem de nakitten kazanmanızı sağlıyoruz. Konumunuza yakınlık durumunun fiyatı etkilediğini öğrenmiş olduk. Şimdi diğer başlığa geçelim.

1.2. Aracın Bulunduğu Konumun Arazi Özelliği

Aracınız bir otoyolda mı mahsur kaldı yoksa engebeli, ulaşımın nispeten zor olduğu bir arazide mi? Elbette zorlu arazi şartları daha fazla emek gerektirir. Daha fazla emek de daha fazla paraya mâl olabilir.

Enyakın, kurulduğu ilk günden beri kaliteli hizmeti uygun fiyata sunma ilkesiyle hareket etmiştir. Yaptığı her yenilik, geliştirdiği her inovatif sistem, bunun bir göstergesidir. En son yeniliğimiz olan "Teklif iste" butonumuz sayesinde konumunuza en yakın olan çekicilerden fiyat teklifi talebinde bulunabilirsiniz ve çekici hizmetini en ekonomik şekilde alabilirsiniz.

2. Mesafe (Taşıma süresince iki nokta arası alınacak yol)

Mesafeyi, konumla karıştırmamakta fayda var. Çünkü mesafeden kastımız, aracınızın mahsur kaldığı A noktasından B noktasına taşırken alınacak yoldur. Bütün parametreler içinde en etkili olandır. Çoğu çekici firması, gidilecek yol uzadıkça km başına bir miktar indirim uygulamaktadır. Mesafe başına alınacak ücret hesaplandıktan sonra buna, kullanılacak otoyolun ve geçilecekse köprünün de ücretleri eklenir. A noktasından B noktasına giderken farklı rotalar çizilebilir. Bu rotaların kimisi daha maliyetli olacakken kimisi de daha hesaplı olacaktır. Enyakın’ın çekici hizmeti veren güvenilir ekipleri, yolun gereksiz uzayıp çekici hizmetinin çekici fiyatları açısından müşteriye külfet olmasına izin vermez. Vakit ve fiyat açısından en uygun rota çizilerek çekici hizmeti verilir.

3. Çekilecek Aracın Durumu

Ne durumda bir araca hizmet verileceği fiyatı belirleyen bir başka faktördür. Bazı durumlarda basit bir ahtapot çekici hizmeti yeterli olacakken kaza gibi daha ciddi sorunlarda vinç kullanılması bile gerekebilir. Trafiğin ortasında aküsü bitmiş bir araca verilecek oto çekici hizmeti ve bu hizmet sırasında kullanılacak ekipman ile kaza yapıp dere yatağına yuvarlanmış bir aracı kurtarırken verilecek çekici hizmeti ve kullanılacak ekipman elbette aynı değildir. Dolayısıyla talep edilecek ücretler de aynı değildir. Hizmet alacağınız çekici firmasıyla irtibata geçtiğinizde aracınızın durumunu detaylıca belirtmelisiniz ki ekipler, duruma hazırlıklı gelsinler. Enyakın, her türlü senaryoya hazırlıklı bir şekilde 7/24 hizmet sunmaya hazırdır. İster basit bir çekici hizmeti ister vinç hizmeti almanız mümkündür.

4. Araç Sayısı

Kaç araç için çekici hizmeti verileceği önemlidir çünkü birden çok araç için alınacak çekici hizmeti “çoklu araç çekici” grubuna dahil edilir. Çoklu araç çekici hizmeti için kullanılan araçlar normal çekicilere çok çok daha büyüktür. Tek seferde 3,4,5,6,7,8 ve daha fazla araç taşımanıza olanak sağlar. Ücret de araç sayısıyla orantılı olarak artar elbette. Bu hizmet, toplu satış gerçekleştirmiş bir galeri sahibi için de uygundur, bir zincirleme kaza sonucu hasar görmüş araçlar için de uygundur.

Üzerinde tek araç taşıyan tekli çekiciler ile birkaç aracı birden götürebilmek mümkün olmayacağı için çoklu çekicilere göre çok daha maliyetli olacaktır. Bunda en büyük etken yakıt ve zamandan tasarruf sağlanmasıdır.

5. Araç Tipi

Aracınız; kamyon, buldozer, tır gibi ağır vasıta grubuna giren bir araçsa bu ağır tonajdaki araçlar için kayar kasa olarak bilinen çekiciler kullanılır. Ayrıca yine bu tarz araçların kurtarılması sırasında çekici hizmetine ek olarak vinç hizmeti almak gerekebilir. Bunu da bir ek masraf olarak düşünmekte fayda var. Enyakın, uygun fiyata çekici hizmeti de vermektedir. İncelemek için: Enyakın vinç hizmeti. Aracınız, 1700 kg ve altında bir araçsa sabit kasa çekici yeterli olacaktır. Kayar kasa çekiciler, sabit kasa çekicilere göre yüzde 30 daha masraflı olabilmektedir.

Hizmetin gece ve gündüz verilecek olması da fiyatı etkileyebilen bir parametredir ama her zaman geçerli değildir. Bunu altıncı madde olarak vermememin sebebi de budur. Her firma, gece-gündüz tarifesi belirlemeyebilir. Kimisi gece daha pahalı bir ücretle hizmet verirken kimisi günün 24 saati için de aynı çekici fiyatları üzerinden hizmet verir. Ancak yine de hizmet saatinin fiyatı etkileyebileceğini aklınızın bir köşesinde bulundurun.

Bu parametreler dışında mutlaka dikkat etmeniz gereken bir nokta var ki maddi kayıp yaşamamanız açısından çok önemli. Çekici hizmeti alacağınız firmanın kaskosu olup olmadığını mutlaka öğrenmelisiniz. “Taşıyıcı sorumluluk sigortası” olarak da bilinen taşıma kaskosu, aracınızın başına taşıma süreci sırasında bir şey gelirse zararın tanzim edilebilmesi için gereklidir. Kaskolara daha sonraki yazılarımızda detaylı olarak değineceğiz. Şimdilik bu kadarını aklınızda bulundurmanızda fayda var.

Çekici Hizmeti Kimlere Göredir?

Bu soruya cevap vermek için şu senaryoları inceleyelim.

  • Yolculuğa çıkıyorsunuz ama gideceğiniz yer şahsi araçla çok uzun sürecek ve siz uçakla gitmek istiyorsunuz. Ama gideceğiniz yerde aracınıza da ihtiyacınız olacak. E nasıl olacak bu şimdi? Kim getirecek ki bu aracı peşinizden? Tabi ki de size şehirler arası oto çekici hizmeti verecek firma! Siz keyifli bir şekilde yolculuk ederken aracınız, belirttiğiniz varış noktasına güvenle taşınacak.
  • Yat, tekne gibi deniz araçlarınızı kara üzerinden A limanından B limanına mı taşımak istiyorsunuz. Enyakın’ı ziyaret edin ve deniz araçları çekici hizmeti veren firmaları bir tıkla bulun.
  • Kaza sonucunda zarar görmüş, yürür durumda olmayan araçlarınızı bir şehirden ötekine taşıtmak isterseniz çekici hizmeti almayı düşünebilirsiniz.
  • Birden fazla şahsi aracı olan biriyseniz veya toplu araç satımı gerçekleştirmiş bir galeri sahibiyseniz çoklu araç çekici hizmeti almanızı tavsiye ederiz.
  • Uzun yolculuk yapacak kadar kendine güvenmeyen yeni sürücüler için en güvenli yöntemdir.

Çekici Hizmeti Fiyatına Değer mi?

Bazen araç sahipleri, araçları için güvenilir bir firmadan çekici hizmeti almak yerine kendileri çözüm üretmek gibi hatalar yapabiliyor. Bu tarz hareketler, can ve mal güvenliğini ciddi derecede riske atan düşüncesizce hareketlerdir. Her işin bir uzmanı vardır. Hiç kimse kendi uzmanlık alanının dışına çıkan işlere karışmamalıdır. Aksi takdirde geri dönüşü olmayan hatalar yapılabilir. Eğer oto çekici hizmeti için güvenilir firma bulmak ve çekici fiyatları araştırması yapmak zor geliyorsa henüz Enyakın ile tanışmamışsınız demektir. Çekici hizmeti de dahil olmak üzere pek çok farklı alanda hizmet veren Enyakın, her bölgedeki en güvenilir, en kaliteli ve en ekonomik fiyatlı firmaları tek bir çatı altında toplayarak mükemmel bir hizmet ağı oluşturdu. Bu sayede çekici vb. hizmetler arayan müşterilerimiz “Acaba bu firma güvenilir mi?”, “Acaba bu hizmet bana çok mu pahalıya mâl olur?” diye düşünmeden içleri rahat bir şekilde bizden hizmet alabiliyorlar. Tek yapmanız gereken “Teklif iste” formumuzu doldurmak ve müşteriler ile firmalardan oluşan hizmet havuzuna dahil olmak. Bu havuzda; sizin almak istediğiniz hizmet, konumunuz gibi özelliklerle uyum sağlayan firmalarla eşleşirsiniz. Daha sonra bu firmalar size fiyat teklifinde bulunurlar. Fiyat teklifi sisteminin getirdiği rekabetçi ortam sayesinde hiçbir firma, çekici fiyatları piyasa ortalamasının üstüne çıkmaya cesaret edemez. Size düşen de aldığınız teklifleri değerlendirmek ve firmaları yeterliliklerine göre sıralayıp en uygun olanla anlaşmak. Firmaları değerlendirirken diğer müşteriler tarafından yapılan yorumları ve verilen puanları da incelemeyi unutmayın.

Bugüne kadar Enyakın çatısı altında hizmet veren yüzlerce firma ile Türkiye’nin 81 ilinde binlerce başarılı operasyon yürüttük. Verdiğimiz her hizmette ailemiz biraz daha genişledi ve her gün gerek yeni tedarikçi firmalarla gerekse yeni yüzlerce müşteriyle ailemiz genişlemeye devam ediyor. Siz de oto çekici hizmeti alarak aramıza katılın ve kaliteli hizmeti uygun fiyata almanın tadını çıkarın. Hizmetlerimiz ile ilgili detaylı bilgi alabileceğiniz sayfamıza ulaşabilmek için Enyakin.com 'a, bizi Instagram’dan takip etmek için Enyakın instagram sayfamıza tıklayın ve yeniliklerden haberdar olun.

Enyakın olarak sağlıklı, keyifli günler dileriz.

Bu makale toplam 2144 kez görüntülendi.
Oto Çekici İşi Yapmak İsteyenlere Öneriler
Oto Çekici İşi Yapmak İsteyenlere Öneriler

Merhaba, Enyakin.com’a hoş geldiniz! Bugünkü yazımızda oto çekici işi yapmak isteyenlerin mutlaka bilmeleri gereken birkaç önemli konuya değineceğiz.

(29667 kere okundu)
Oto Çekiciler Ayda Kaç Bin TL Kazanır?
Oto Çekiciler Ayda Kaç Bin TL Kazanır?

Herkese yeniden merhaba! Bugünkü yazımızda bir oto çekici firmasının aylık ortalama ne kadar kazandığını inceleyeceğiz. Bunu yapabilmek için de ortalama iş yapan bir oto çekicinin gelirlerini ve giderlerini de tek tek inceleyeceğiz.

(14066 kere okundu)
 Oto Lastikçi Dükkânı Nasıl Açılır? Dükkân Açmak için Gerekli Olan Detaylar
Oto Lastikçi Dükkânı Nasıl Açılır? Dükkân Açmak için Gerekli Olan Detaylar

Oto lastikçi hizmeti son dönemlerde revaçta olan iş kolları arasında yer almaktadır. Artan araç trafiği de bu hizmete duyulan ihtiyacı artırmaktadır.

(6178 kere okundu)
Oto Lastik Ömrü Kaç Yıl? | Lastik Ömrünün Bittiği Nasıl Anlaşılır?
Oto Lastik Ömrü Kaç Yıl? | Lastik Ömrünün Bittiği Nasıl Anlaşılır?

Merhaba, Enyakin.com’a hoş geldiniz! Bugünkü yazımızda sizlerle hakkında çok fazla bilgi kirliliği olan bir konu hakkında konuşacağız. Evet, başlıktan da anlayacağınız üzere bugünkü yazımızın konusu lastik ömrü

(5013 kere okundu)
Lastikçi mi Yoksa Mobil Lastikçi mi?
Lastikçi mi Yoksa Mobil Lastikçi mi?

Bugünkü yazımızda oto lastikçi hizmetini iki başlık altında inceleyeceğiz: sabit bir dükkânda hizmet veren lastikçi ve mobil lastikçi.

(2014 kere okundu)
Enyakın WhatsApp Destek Hattı
Enyakın WhatsApp Destek Hattı

Bugün size; çekici, oto lastikçi, vinç, yol yardım ve daha pek çok hizmeti almak istediğinizde sizin için en yakınınızda olan işletmeyi bulan ve bunu saniyeler içinde yapan WhatsApp destek hattımızdan bahsetmek istiyorum.

(1709 kere okundu)
Hesaplı Çekici Hizmeti Almanın Püf Noktaları
Hesaplı Çekici Hizmeti Almanın Püf Noktaları

Bir çekici hizmetinin fiyatını belirleyen ilk faktör aracınızın nerede olduğudur. Oto çekici fiyatları birçok faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterir.

(1295 kere okundu)
Türkiye’de Bir İlk: “Enyakın Garaj”
Türkiye’de Bir İlk: “Enyakın Garaj”

Herhangi bir hizmet almak istediğimizde ilk yapacağımız şey firma ve fiyat araştırması yapmaktır. Çekici, lastikçi, çoklu çekici, vinç, oto tamirci

(604 kere okundu)
Oto Ekspertiz Dükkanı Nasıl Açılır?
Oto Ekspertiz Dükkanı Nasıl Açılır?

Oto ekspertiz hizmeti son zamanlarda en sık başvurulan kategoriler arasında yer almaktadır. Bu iş kolunda istihdam etmek için gerekli olan tüm detaylar ''Oto Ekspertiz Dükkanı Nasıl Açılır?'' başlıklı içeriğimizde sizleri bekliyor.

(275 kere okundu)