Oto Ekspertiz Dükkanı Nasıl Açılır?

Oto ekspertiz hizmeti son zamanlarda en sık başvurulan kategoriler arasında yer almaktadır. Bu iş kolunda istihdam etmek için gerekli olan tüm detaylar ''Oto Ekspertiz Dükkanı Nasıl Açılır?'' başlıklı içeriğimizde sizleri bekliyor.

30 Mart 2023, Perşembe

Oto ekspertiz dükkanı açmak mı istiyorsunuz? Bu süreçte sizi bekleyen bir karar aşaması vardır. Dükkanı sıfırdan mı açmak istiyorsunuz yoksa bayilik veren bir firma ile mi anlaşmak istiyorsunuz? Bu sorulara bir cevap belirlediyseniz işiniz çok daha kolay olacaktır. 

Her iki seçenek de kendi çerçevesinde çeşitli avantajları bünyesinde barındırmaktadır. Bu alana yönelik bir tavsiye verilecek olursa, otomotiv sektörü rekabeti yüksek olan bir sektör olduğundan iş sadece bir işletme kurmak ile bitmemektedir. Ekspertiz dükkanı açmanın yanı sıra kurumsallaşmak ve marka kimliğinize önem vermek çok büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda çeşitli iyileştirmeler yaparak markanızın reklamını yapabilir ve adınızı duyurabilirsiniz. Böylece en iyi oto ekspertiz firmaları arasında da girme şansınızı artırmış olursunuz. 

Oto Ekspertiz Dükkanı İçin Gerekli Belgeler

Oto ekspertiz dükkanı açmak için elde etmeniz gereken bazı belgeler vardır. Gelin bu belgeleri nasıl alacağınıza değinmeden önce hangilerine sahip olmanız gerektiğini sıralayalım:

  • Hizmet yeterlilik belgesi
  • Topraklama raporu
  • İlaçlama firma sözleşmesi
  • Gürültü ölçüm raporu
  • ISG sözleşme
  • TSE uygunluk raporu
  • Ruhsatlar ve dahası olarak sıralanabilmektedir. 

Tüm bu belgeler, bakanlık tarafından belirlenmiştir. Dolayısıyla kesin ve net olarak gerekli evrakları temin edip sonrasında ilgili kurumlara müracaat ederek işinizi kurabilirsiniz.

Bunlara ek olarak ‘’Oto Ekspertiz Yetki Belgesi nasıl alınır?’’ sorusu da sıklıkla araştırılmaktadır. Bu belgeyi alabilmek için TSE Avans ödemesi yapılarak müracaat etmek gerekir. Müracaatı direkt olarak internet üzerinden de yapabilmeniz mümkündür. Sonrasında ise fiziki ve teknik dosyalar üzerinden mevcut işletmeniz denetime tâbi tutulur. Böylece resmi olarak süreciniz başlamış olur. 

Oto Ekspertiz Kurmak Ne Kadara Mâl Olur?

Oto Ekspertiz kurmak ne kadara mal olur?” sorusu, kişilerin sıklıkla araştırdığı konu başlıklarından biridir. İşletmede kullanılan materyallerden, dükkan açma masraflarına varıncaya dek pek çok ödeme öne çıkmaktadır. Bunlardan bazılarını sıralamak gerekirse;

  • Dyno
  • Süspansiyon kontrol cihazı
  • Yanal kayma testi
  • Fren Testi
  • Boşluk Test Cihazı
  • Arıza Tespit Ekipmanı
  • Akü Kontrol Cihazı olarak sıralanabilir.

Tüm bunlar oto ekspertiz fiyatları içine dahildir. Cihaz alımlarına ek olarak dükkan açma bedeli ise farklı aralıklardadır. Örneğin;100.000 TL ile 700.000 TL arasında bu fiyatlar değişiklik göstermektedir. Bayilik alacağınız firma ya da açacağınız bireysel bir işletmenin maliyeti de farklı olacaktır. 

Bulduğunuz bir dükkanın metrekaresinden ekipmanların kalitesine göre de fiyatlar değişir. Bu kapsamda oto ekspertiz firmaları verdikleri bayiliklerde farklı standartları gözetmektedir. Yazımızın başında da ele aldığımız gibi öncelikli olarak bayilik mi almak istediğinize karar vermelisiniz. Ek olarak sıfırdan mı bir iş kuracağınıza karar vermeniz, bu konuda en önemli olan aşamalardandır. Böylece “Oto ekspertiz ücreti ne kadar?” sorusuna da kendi yanıtlarınızı vererek bir sonuca ulaşabilirsiniz.

Bu makale toplam 397 kez görüntülendi.
Oto Çekici İşi Yapmak İsteyenlere Öneriler
Oto Çekici İşi Yapmak İsteyenlere Öneriler

Merhaba, Enyakin.com’a hoş geldiniz! Bugünkü yazımızda oto çekici işi yapmak isteyenlerin mutlaka bilmeleri gereken birkaç önemli konuya değineceğiz.

(41088 kere okundu)
Oto Çekiciler Ayda Kaç Bin TL Kazanır?
Oto Çekiciler Ayda Kaç Bin TL Kazanır?

Herkese yeniden merhaba! Bugünkü yazımızda bir oto çekici firmasının aylık ortalama ne kadar kazandığını inceleyeceğiz. Bunu yapabilmek için de ortalama iş yapan bir oto çekicinin gelirlerini ve giderlerini de tek tek inceleyeceğiz.

(18702 kere okundu)
 Oto Lastikçi Dükkânı Nasıl Açılır? Dükkân Açmak için Gerekli Olan Detaylar
Oto Lastikçi Dükkânı Nasıl Açılır? Dükkân Açmak için Gerekli Olan Detaylar

Oto lastikçi hizmeti son dönemlerde revaçta olan iş kolları arasında yer almaktadır. Artan araç trafiği de bu hizmete duyulan ihtiyacı artırmaktadır.

(10797 kere okundu)
Oto Lastik Ömrü Kaç Yıl? | Lastik Ömrünün Bittiği Nasıl Anlaşılır?
Oto Lastik Ömrü Kaç Yıl? | Lastik Ömrünün Bittiği Nasıl Anlaşılır?

Merhaba, Enyakin.com’a hoş geldiniz! Bugünkü yazımızda sizlerle hakkında çok fazla bilgi kirliliği olan bir konu hakkında konuşacağız. Evet, başlıktan da anlayacağınız üzere bugünkü yazımızın konusu lastik ömrü

(5460 kere okundu)
Çekici Fiyatları Nasıl Belirlenir?
Çekici Fiyatları Nasıl Belirlenir?

“Çekici” kavramı, araç sahiplerinin pek de sevdiği bir kavram değildir. Haksız da değiller aslında. Oto çekici hizmeti almak istiyorsanız muhtemelen aracınız, sizi hiç beklemediğiniz bir anda yolda bırakıp arızalanmıştır ya da bir kazaya karışmışsınızdır.

(2754 kere okundu)
Lastikçi mi Yoksa Mobil Lastikçi mi?
Lastikçi mi Yoksa Mobil Lastikçi mi?

Bugünkü yazımızda oto lastikçi hizmetini iki başlık altında inceleyeceğiz: sabit bir dükkânda hizmet veren lastikçi ve mobil lastikçi.

(2305 kere okundu)
Enyakın WhatsApp Destek Hattı
Enyakın WhatsApp Destek Hattı

Bugün size; çekici, oto lastikçi, vinç, yol yardım ve daha pek çok hizmeti almak istediğinizde sizin için en yakınınızda olan işletmeyi bulan ve bunu saniyeler içinde yapan WhatsApp destek hattımızdan bahsetmek istiyorum.

(1772 kere okundu)
Hesaplı Çekici Hizmeti Almanın Püf Noktaları
Hesaplı Çekici Hizmeti Almanın Püf Noktaları

Bir çekici hizmetinin fiyatını belirleyen ilk faktör aracınızın nerede olduğudur. Oto çekici fiyatları birçok faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterir.

(1410 kere okundu)
Türkiye’de Bir İlk: “Enyakın Garaj”
Türkiye’de Bir İlk: “Enyakın Garaj”

Herhangi bir hizmet almak istediğimizde ilk yapacağımız şey firma ve fiyat araştırması yapmaktır. Çekici, lastikçi, çoklu çekici, vinç, oto tamirci

(684 kere okundu)