Oto ekspertiz dükkanı açmak mı istiyorsunuz? Bu süreçte sizi bekleyen bir karar aşaması vardır. Dükkanı sıfırdan mı açmak istiyorsunuz yoksa bayilik veren bir firma ile mi anlaşmak istiyorsunuz? Bu sorulara bir cevap belirlediyseniz işiniz çok daha kolay olacaktır.
Her iki seçenek de kendi çerçevesinde çeşitli avantajları bünyesinde barındırmaktadır. Bu alana yönelik bir tavsiye verilecek olursa, otomotiv sektörü rekabeti yüksek olan bir sektör olduğundan iş sadece bir işletme kurmak ile bitmemektedir. Ekspertiz dükkanı açmanın yanı sıra kurumsallaşmak ve marka kimliğinize önem vermek çok büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda çeşitli iyileştirmeler yaparak markanızın reklamını yapabilir ve adınızı duyurabilirsiniz. Böylece en iyi oto ekspertiz firmaları arasında da girme şansınızı artırmış olursunuz.
Oto Ekspertiz Dükkanı İçin Gerekli Belgeler
Oto ekspertiz dükkanı açmak için elde etmeniz gereken bazı belgeler vardır. Gelin bu belgeleri nasıl alacağınıza değinmeden önce hangilerine sahip olmanız gerektiğini sıralayalım:
- Hizmet yeterlilik belgesi
- Topraklama raporu
- İlaçlama firma sözleşmesi
- Gürültü ölçüm raporu
- ISG sözleşme
- TSE uygunluk raporu
- Ruhsatlar ve dahası olarak sıralanabilmektedir.
Tüm bu belgeler, bakanlık tarafından belirlenmiştir. Dolayısıyla kesin ve net olarak gerekli evrakları temin edip sonrasında ilgili kurumlara müracaat ederek işinizi kurabilirsiniz.
Bunlara ek olarak ‘’Oto Ekspertiz Yetki Belgesi nasıl alınır?’’ sorusu da sıklıkla araştırılmaktadır. Bu belgeyi alabilmek için TSE Avans ödemesi yapılarak müracaat etmek gerekir. Müracaatı direkt olarak internet üzerinden de yapabilmeniz mümkündür. Sonrasında ise fiziki ve teknik dosyalar üzerinden mevcut işletmeniz denetime tâbi tutulur. Böylece resmi olarak süreciniz başlamış olur.
Oto Ekspertiz Kurmak Ne Kadara Mâl Olur?
“Oto Ekspertiz kurmak ne kadara mal olur?” sorusu, kişilerin sıklıkla araştırdığı konu başlıklarından biridir. İşletmede kullanılan materyallerden, dükkan açma masraflarına varıncaya dek pek çok ödeme öne çıkmaktadır. Bunlardan bazılarını sıralamak gerekirse;
- Dyno
- Süspansiyon kontrol cihazı
- Yanal kayma testi
- Fren Testi
- Boşluk Test Cihazı
- Arıza Tespit Ekipmanı
- Akü Kontrol Cihazı olarak sıralanabilir.
Tüm bunlar oto ekspertiz fiyatları içine dahildir. Cihaz alımlarına ek olarak dükkan açma bedeli ise farklı aralıklardadır. Örneğin;100.000 TL ile 700.000 TL arasında bu fiyatlar değişiklik göstermektedir. Bayilik alacağınız firma ya da açacağınız bireysel bir işletmenin maliyeti de farklı olacaktır.
Bulduğunuz bir dükkanın metrekaresinden ekipmanların kalitesine göre de fiyatlar değişir. Bu kapsamda oto ekspertiz firmaları verdikleri bayiliklerde farklı standartları gözetmektedir. Yazımızın başında da ele aldığımız gibi öncelikli olarak bayilik mi almak istediğinize karar vermelisiniz. Ek olarak sıfırdan mı bir iş kuracağınıza karar vermeniz, bu konuda en önemli olan aşamalardandır. Böylece “Oto ekspertiz ücreti ne kadar?” sorusuna da kendi yanıtlarınızı vererek bir sonuca ulaşabilirsiniz.