Hesaplı Çekici Hizmeti Almanın Püf Noktaları

Bir çekici hizmetinin fiyatını belirleyen ilk faktör aracınızın nerede olduğudur. Oto çekici fiyatları birçok faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterir.

19 Ekim 2021, Salı

Hesaplı Çekici Hizmeti Almanın Püf Noktaları

Bugünkü yazımızda size hesaplı oto çekici hizmeti almanın püf noktalarından bahsedeceğiz ama öncesinde bir çekici hizmetinin fiyatını belirleyen faktörlere değinmekte fayda var. Bir çekici hizmetinin fiyatını belirleyen ilk faktör aracınızın nerede olduğudur. Oto çekici fiyatları birçok faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterir. Eğer aracınız şehir merkezinden uzak, tenha bir yerdeyse doğal olarak çekici ekibi opsiyonu da azalacaktır. Unutmayın ki bir hizmet için ne kadar çok opsiyonunuz olursa o kadar uygun fiyata hizmet alabilirsiniz. Bu, oto çekici firmaları için de geçerlidir. Çünkü A firması 1000 lira talep ederken B firması 800 lira, C firması da 700 lira talep ederse C firmasını seçersiniz ve 300 liraya varan bir kârınız olur. Bir çekici hizmetinin fiyatını belirleyen diğer faktör ise mesafedir. Çekicinin aracınızı X noktasından Y noktasına kadar taşırken alacağı mesafe ne kadar artarsa ödeyeceğiniz ücret de buna paralel olarak artar. Çekici hizmetinin fiyatını belirleyen üçüncü faktör ise çekilecek aracın durumudur. Bazen basit bir ahtapot çekici ile sorun halledilebiliyorken bazen vinç kullanımı bile gerekebiliyor. Aküsü bitmiş bir aracı çekmek için harcanacak efor ile kaza yapmış bir aracı çekmek için harcanacak efor bir değildir. Dolayısıyla fiyatları da aynı değildir. Bir diğer faktör ise aracın tipidir. Kamyon, buldozer, tır gibi ağır vasıta olarak kabul edilen araçlar için kayar kasa çekiciler kullanılır. 1700 kg ve altındaki araçlar için sabit kasa çekici yeterli olacaktır. Kayar kasa çekiciler, sabit kasa çekicilere göre %30 daha masraflıdır. Evet, bir çekici hizmetinin fiyatını etkileyen faktörleri incelediğimize göre artık en uygun fiyatlı oto çekici hizmetini nasıl alabileceğimize bakalım.

Çekici gibi bir acil yol yardım hizmetini uygun fiyata almak istediğinizde Enyakin.com gibi bünyesinde birçok firmayı barındıran bir platformdan yararlanmalısınız. Enyakin.com kullanmanın en büyük avantajı, bünyesinde bulunan yüzlerce oto çekici firması, yüzlerce fiyat teklifi demektir. Yüzlerce fiyat teklifi içinden size en uygun olanı seçip kâr etmeniz mümkün. Hatırlarsanız yukarıda ne demiştik? Opsiyonunuz arttıkça uygun fiyatlı hizmet bulma şansınız da artar. Peki Enyakin.com, siz araç sahiplerinin fiyat araştırması yapmanızı kolaylaştırmak için neler yapıyor gelin inceleyelim.

  1. Enyakin.com tarafından geliştirilen “Teklif iste” sistemi
  2. Enyakin.com “Garaj” uygulaması. Bu uygulamayı daha ayrıntılı bir şekilde anlattığımız Türkiye’de Bir İlk: “Enyakın Garaj”  isimli yazımızı okuyabilirsiniz.

“Teklif iste” ve “Garaj” uygulamalarının yanı sıra dilerseniz firmaları arayarak da teklif alabilirsiniz. Enyakin.com bünyesinde hizmet veren bütün firmaların özel iletişim numaralarını sitemiz üzerinde bulunan ilanlarından bulabilirsiniz. Eğer aracınız kaza yaptıysa, arızalandıysa ve acilen çekilmesi gerekiyorsa o zaman hemen bir tekli oto çekici firmasından hizmet almanız gerekebilir. Bu durumda çekici sayfamız üzerindeki firmaları incelemenizde fayda var. Bu sayfa üzerinde çekici hizmeti veren firmaları, bugüne kadar gerçekleştirdikleri operasyon sayısını ve fiyat aralıklarını görebilirsiniz. Eğer işiniz çok acil değilse mesela aracınızı İstanbul’dan İzmir’e taşıtmak istiyorsanız çoklu çekici hizmeti almanız sizin için daha kârlı olacaktır. Çoklu çekiciler, tekli çekicilere göre %50’ye varan kâr sağlar. Enyakin.com’un işinin ehli çoklu çekici firmalarını incelemek için çoklu çekici sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.  Şunu bilmenizi isteriz ki evet; çoklu çekiciler, tekli çekicilere göre ekonomik olmakla birlikte araçların transfer süresi çoklu çekicilerde biraz daha uzun olabilir. Genellikle ortalama 2 ile 5 gün arasında transfer edilirler.

Yazımızı sonlandırmadan önce Enyakin.com’un “Garaj” uygulamasını kullanmanın avantajlarına biraz daha değinmek isteriz. Uygun fiyata çekici hizmeti almanın bir diğer yöntemi ise şudur: Şahsi olarak bir çekici çağırmazsınız da zaten sizin rotanız üzerinde hareket edecek olan bir oto çekici bulursanız bu işi çok çok daha ucuza mâl edebilirsiniz. Mesela İstanbul-İzmir arası bir çekici hizmetine ihtiyacınız varsa İstanbul’dan veya başka bir şehirden İzmir’e boş dönecek bir çekici bulursanız normal çekici fiyatının neredeyse yarısına mâl edebilirsiniz. Yalnız bu opsiyon için biraz araştırma yapmanız bol bol firma ile irtibata geçmeniz gerekebilir. Biraz uğraştırıcıdır diyebiliriz. Enyakin.com, yine burada da farkını ortaya koyarak siz araç sahipleri için bu süreci kolaylaştıracak “Garaj” uygulamasını kullanımınıza sundu. Bu uygulama, yukarıda bahsettiğimiz rotanız üzerindeki boş araç bulma sürecini sizin için otomatik olarak yapıyor. Size de aynı çekici hizmetini çok daha ucuza almanın keyfini çıkarmak kalıyor.

Uzun lafın kısası, eğer çekici hizmetini biraz daha ucuza almak istiyorsanız ya manuel olarak biraz araştırma yapmanız gerekecek ya da Enyakin.com’un hizmetlerinden yararlanarak %50’ye varan kâr sağlayabilirsiniz, seçim sizin.

Sağlıklı günler, keyifli sürüşler dileriz.

Bu makale toplam 1278 kez görüntülendi.
Oto Çekici İşi Yapmak İsteyenlere Öneriler
Oto Çekici İşi Yapmak İsteyenlere Öneriler

Merhaba, Enyakin.com’a hoş geldiniz! Bugünkü yazımızda oto çekici işi yapmak isteyenlerin mutlaka bilmeleri gereken birkaç önemli konuya değineceğiz.

(28464 kere okundu)
Oto Çekiciler Ayda Kaç Bin TL Kazanır?
Oto Çekiciler Ayda Kaç Bin TL Kazanır?

Herkese yeniden merhaba! Bugünkü yazımızda bir oto çekici firmasının aylık ortalama ne kadar kazandığını inceleyeceğiz. Bunu yapabilmek için de ortalama iş yapan bir oto çekicinin gelirlerini ve giderlerini de tek tek inceleyeceğiz.

(13469 kere okundu)
 Oto Lastikçi Dükkânı Nasıl Açılır? Dükkân Açmak için Gerekli Olan Detaylar
Oto Lastikçi Dükkânı Nasıl Açılır? Dükkân Açmak için Gerekli Olan Detaylar

Oto lastikçi hizmeti son dönemlerde revaçta olan iş kolları arasında yer almaktadır. Artan araç trafiği de bu hizmete duyulan ihtiyacı artırmaktadır.

(5487 kere okundu)
Oto Lastik Ömrü Kaç Yıl? | Lastik Ömrünün Bittiği Nasıl Anlaşılır?
Oto Lastik Ömrü Kaç Yıl? | Lastik Ömrünün Bittiği Nasıl Anlaşılır?

Merhaba, Enyakin.com’a hoş geldiniz! Bugünkü yazımızda sizlerle hakkında çok fazla bilgi kirliliği olan bir konu hakkında konuşacağız. Evet, başlıktan da anlayacağınız üzere bugünkü yazımızın konusu lastik ömrü

(4923 kere okundu)
Çekici Fiyatları Nasıl Belirlenir?
Çekici Fiyatları Nasıl Belirlenir?

“Çekici” kavramı, araç sahiplerinin pek de sevdiği bir kavram değildir. Haksız da değiller aslında. Oto çekici hizmeti almak istiyorsanız muhtemelen aracınız, sizi hiç beklemediğiniz bir anda yolda bırakıp arızalanmıştır ya da bir kazaya karışmışsınızdır.

(2019 kere okundu)
Lastikçi mi Yoksa Mobil Lastikçi mi?
Lastikçi mi Yoksa Mobil Lastikçi mi?

Bugünkü yazımızda oto lastikçi hizmetini iki başlık altında inceleyeceğiz: sabit bir dükkânda hizmet veren lastikçi ve mobil lastikçi.

(1970 kere okundu)
Enyakın WhatsApp Destek Hattı
Enyakın WhatsApp Destek Hattı

Bugün size; çekici, oto lastikçi, vinç, yol yardım ve daha pek çok hizmeti almak istediğinizde sizin için en yakınınızda olan işletmeyi bulan ve bunu saniyeler içinde yapan WhatsApp destek hattımızdan bahsetmek istiyorum.

(1699 kere okundu)
Türkiye’de Bir İlk: “Enyakın Garaj”
Türkiye’de Bir İlk: “Enyakın Garaj”

Herhangi bir hizmet almak istediğimizde ilk yapacağımız şey firma ve fiyat araştırması yapmaktır. Çekici, lastikçi, çoklu çekici, vinç, oto tamirci

(597 kere okundu)
Oto Ekspertiz Dükkanı Nasıl Açılır?
Oto Ekspertiz Dükkanı Nasıl Açılır?

Oto ekspertiz hizmeti son zamanlarda en sık başvurulan kategoriler arasında yer almaktadır. Bu iş kolunda istihdam etmek için gerekli olan tüm detaylar ''Oto Ekspertiz Dükkanı Nasıl Açılır?'' başlıklı içeriğimizde sizleri bekliyor.

(265 kere okundu)