Oto Çekici İşi Yapmak İsteyenlere Öneriler

Merhaba, Enyakin.com’a hoş geldiniz! Bugünkü yazımızda oto çekici işi yapmak isteyenlerin mutlaka bilmeleri gereken birkaç önemli konuya değineceğiz.

3 Kasım 2021, Çarşamba

Oto Çekici İşi Yapmak İsteyenlere Öneriler.

Merhaba, Enyakin.com’a hoş geldiniz! Bugünkü yazımızda oto çekici işi yapmak isteyenlerin mutlaka bilmeleri gereken birkaç önemli konuya değineceğiz. Her geçen gün trafiğe katılan araç sayısı artmakta. Araç sayısının artması, kaza/arıza gibi sorunları da beraberinde getirmekte. Bu sorunlar da oto çekici sektörü için büyük bir iş potansiyeli oluşturuyor. Şüphesiz ki günde 4-5 oto çekici hizmeti veren bir firma, Türkiye standartlarında gayet güzel bir gelir elde eder. Yalnız unutulmaması gereken bir nokta var. Sektörde yer edinmeniz, müşterilerin sizi tanıması ve size güvenmesi bir anda olacak bir şey değildir. Bu bir süreçtir ve bu süreci hızlandırmak için online ilanlar vermek, işletmeniz için bir internet sitesi açmak, sosyal medya hesapları açmak gibi potansiyel müşterilerle iletişim hâlinde olmanızı mümkün kılan şeyler yapabilirsiniz. İlk zamanlarınızda maliyetleriniz, gelirinizden daha fazla olabilir. Bir süre kâr edemeyebilirsiniz, ama korkmayın. Bu, siz müşteri kitlesi oluşturdukça tersine dönecek. Maliyetleriniz, gelirinizin yanında ufak bir miktar olarak kalacak. Şimdi gelelim oto çekici hizmeti için gerekenlere. 

BUGÜN EN YAKIN AİLESİNE KATILMAK İÇİN BAŞVURU YAPIN, KAZANMAYA BAŞLAYIN. 

1. Oto çekici hizmeti vereceğiniz araçların temin edilmesi.

Bizim bu konudaki önerimiz, biri kayar kasa çekici öteki sabit kasa çekici olmak üzere en az iki tane çekici almanız. Yeni veya ikinci el olmasının bir önemi yok. Araç, hasarlı olmadığı sürece ikinci el de alabilirsiniz. Bu, bütçenizi zorlamamanız adına faydalı olacaktır. Sabit kasa çekiciler, çok daha düşük tonajdaki araçları çekmek için kullanılır. Kasaları sabittir. Aracın arkasından inen rampalar sayesinde araçlar çekiciye yüklenir. Eğer araç, kaza veya motor arızası gibi sebeplerden ötürü yürür durumda değilse, çekicinin üzerinde bulunan halat kullanılarak araç, çekiciye yüklenir. Aracın tekerlek gibi yürüyen aksamları zarar görmüş, düzgün çalışamıyorsa bu durumda sabit kasa çekici pek de işinizi görmeyecektir. 

Sabit kasa çekicilerin yetersiz kaldığı durumlarda kayar kasa çekici devreye girer. Mesela çok daha yüksek tonajlı araçlar için oto çekici hizmeti vermek istediğinizde sabit kasa değil, kayar kasa çekicileri tercih etmelisiniz.

Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda en az iki adet çekici ile sektöre girmenizde fayda var. Kayar kasa ve sabit kasa çekici almak size yaklaşık olarak 300 bin liraya mâl olacaktır. Eğer böyle bir bütçeniz yoksa, şehirler arası değil sadece şehir içi küçük araçlara oto çekici hizmeti vereceğim diyorsanız, size sabit kasa çekici almanızı öneririz. Sabit kasa çekiciler, daha az yakıt tüketirler, bu da maliyetinizi düşüreceği için siz de daha uygun fiyatlarla oto çekici hizmeti verirsiniz. Sektörde en uygun fiyatlı teklifi veren işi kapar. Bu yüzden düşük maliyetin doğurduğu uygun fiyatlar, yoğun rekabet ortamında sizi öne çıkaracaktır.

Evet, iki araç başlangıç için yeterli demiştik, ama şöyle bir durum var. İleride iş hacminizi genişletmek, daha fazla ihtiyaca hitap edip müşteri kitlenizi genişletmek istiyorsanız ağır ticari araçlar için de çekici hizmeti vermeyi düşünebilirsiniz. Bu durumda, bir tane de ağır vasıta çekici almayı düşünebilirsiniz. Ağır vasıta çekici sahibi olmanın firma için çok büyük bir avantajı vardır. Her oto çekici hizmeti veren firma ağır vasıta çekici sahibi değildir. Dolayısıyla bu hizmet sektöründe rekabet daha azdır. Ağır vasıta çekici talepleri diğer çekici talepleri kadar yoğun değildir. Öncelikle bunu bilmelisiniz. Ancak iş çıktığı zaman çok yüksek fiyatlarla hizmet verebilirsiniz. 

Bir diğer çekici türü olan ahtapot çekici, iş hacminin diğer çekici türlerine nispeten daha düşük olmasından ötürü ilk etapta tavsiye edilmez. Bütçenizin daha kısıtlı olduğu, yeteri kadar kâr elde edemediğiniz sektördeki ilk zamanlarınızda hemen gidip bir ahtapot çekici almak, size kârdan çok zarar getirir.

2. K belgesi sahibi olmak.

K belgesi, oto çekici hizmeti verebilmek için mutlaka sahip olmanız gereken bir belgedir. K belgesi almadan trafiğe çıkıp oto çekici hizmeti vermeniz mümkün değildir. K belgesinin yıllık vergisi, sigortası vb. giderleri göz önüne alındığında senelik yaklaşık olarak 10 bin lira gibi bir meblağı gözden çıkarmanız gerekir.

3. Oto çekici hizmeti verirken kullandığınız araçları park edebileceğiniz alan.

Bu araçlar, işiniz bittiğinde kapınızın önüne park edebileceğiniz türden araçlar değil. Oldukça büyük olan bu araçları park edebileceğiniz bir araziye, garaja ihtiyacınız var. Bunun için de arazi veya garaj kiralamak için bir bütçe ayırmanız gerekecek.

Oto Çekici İşi Gerçekten Kârlı mı?

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi oto çekici hizmeti, belli bir müşteri kitlesini oluşturduktan sonra gerçekten çok kârlı bir iştir. Daha önceki “Oto Çekiciler Ayda Kaç Bin TL Kazanır?” başlıklı yazımızda da belirttiğimiz gibi aylık ortalama olarak 15 bin liralık bir gelirden bahsediyoruz ki günümüz şartlarında bu çok iyi bir meblağ. Araçlar var olduğu sürece oto çekici hizmetlerine olan ihtiyaç da hiçbir zaman bitmeyecektir. Dolayısıyla bu sektörün geleceği ile ilgili endişeleriniz varsa kafanızdan silin lütfen. Sadece sektöre girmeden iyi araştırma yaptığınızdan emin olun. Yukarıda sizler için özellikle belirttiğimiz hususlara mutlaka dikkat edin. Bütün aşamaları geçtiğiniz takdirde 5-6 ay gibi bir sürede bu işe yatırdığınız sermayeyi çıkarmış ve kâr etmeye başlamış olacaksınız.

Bugünkü yazımızda oto çekici sektörüne girmek isteyen girişimcilerin dikkat etmesi gereken noktalara değindik. Umuyoruz ki yardımcı olmuştur. Bir sonraki yazımızda tekrar buluşmak üzere!

Enyakin.com; sağlıklı günler, keyifli sürüşler diler.

Bu makale toplam 50399 kez görüntülendi.
Oto Çekiciler Ayda Kaç Bin TL Kazanır?
Oto Çekiciler Ayda Kaç Bin TL Kazanır?

Herkese yeniden merhaba! Bugünkü yazımızda bir oto çekici firmasının aylık ortalama ne kadar kazandığını inceleyeceğiz. Bunu yapabilmek için de ortalama iş yapan bir oto çekicinin gelirlerini ve giderlerini de tek tek inceleyeceğiz.

(22311 kere okundu)
 Oto Lastikçi Dükkânı Nasıl Açılır? Dükkân Açmak için Gerekli Olan Detaylar
Oto Lastikçi Dükkânı Nasıl Açılır? Dükkân Açmak için Gerekli Olan Detaylar

Oto lastikçi hizmeti son dönemlerde revaçta olan iş kolları arasında yer almaktadır. Artan araç trafiği de bu hizmete duyulan ihtiyacı artırmaktadır.

(15214 kere okundu)
Oto Lastik Ömrü Kaç Yıl? | Lastik Ömrünün Bittiği Nasıl Anlaşılır?
Oto Lastik Ömrü Kaç Yıl? | Lastik Ömrünün Bittiği Nasıl Anlaşılır?

Merhaba, Enyakin.com’a hoş geldiniz! Bugünkü yazımızda sizlerle hakkında çok fazla bilgi kirliliği olan bir konu hakkında konuşacağız. Evet, başlıktan da anlayacağınız üzere bugünkü yazımızın konusu lastik ömrü

(5758 kere okundu)
Çekici Fiyatları Nasıl Belirlenir?
Çekici Fiyatları Nasıl Belirlenir?

“Çekici” kavramı, araç sahiplerinin pek de sevdiği bir kavram değildir. Haksız da değiller aslında. Oto çekici hizmeti almak istiyorsanız muhtemelen aracınız, sizi hiç beklemediğiniz bir anda yolda bırakıp arızalanmıştır ya da bir kazaya karışmışsınızdır.

(3204 kere okundu)
Lastikçi mi Yoksa Mobil Lastikçi mi?
Lastikçi mi Yoksa Mobil Lastikçi mi?

Bugünkü yazımızda oto lastikçi hizmetini iki başlık altında inceleyeceğiz: sabit bir dükkânda hizmet veren lastikçi ve mobil lastikçi.

(2524 kere okundu)
Enyakın WhatsApp Destek Hattı
Enyakın WhatsApp Destek Hattı

Bugün size; çekici, oto lastikçi, vinç, yol yardım ve daha pek çok hizmeti almak istediğinizde sizin için en yakınınızda olan işletmeyi bulan ve bunu saniyeler içinde yapan WhatsApp destek hattımızdan bahsetmek istiyorum.

(1841 kere okundu)
Hesaplı Çekici Hizmeti Almanın Püf Noktaları
Hesaplı Çekici Hizmeti Almanın Püf Noktaları

Bir çekici hizmetinin fiyatını belirleyen ilk faktör aracınızın nerede olduğudur. Oto çekici fiyatları birçok faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterir.

(1507 kere okundu)
Türkiye’de Bir İlk: “Enyakın Garaj”
Türkiye’de Bir İlk: “Enyakın Garaj”

Herhangi bir hizmet almak istediğimizde ilk yapacağımız şey firma ve fiyat araştırması yapmaktır. Çekici, lastikçi, çoklu çekici, vinç, oto tamirci

(749 kere okundu)
Oto Ekspertiz Dükkanı Nasıl Açılır?
Oto Ekspertiz Dükkanı Nasıl Açılır?

Oto ekspertiz hizmeti son zamanlarda en sık başvurulan kategoriler arasında yer almaktadır. Bu iş kolunda istihdam etmek için gerekli olan tüm detaylar ''Oto Ekspertiz Dükkanı Nasıl Açılır?'' başlıklı içeriğimizde sizleri bekliyor.

(604 kere okundu)
Lastiğim patladı ne yapmalıyım?
Lastiğim patladı ne yapmalıyım?

Aracınızda bir noktadan başka bir noktaya seyahat ederken en sık yaşanan problemlerden bir tanesi de lastik patlaması olacaktır. Böyle bir durumda öncelikle yapmanız gereken aracınızı güvenli bir noktaya almak olacaktır.

(49 kere okundu)